Slovenia’s Business Conference

Predavatelji

Tadej Jevševar

Chipolo d.o.o.

Tadej Jevševar je po uspešno zaključeni Splošni Gimnaziji Trbovlje, svoje izobraževanje nadaljeval na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru, smer Elektronsko poslovanje. V času študija je sodeloval pri ekonomskem projektu Analiza migracij znanstvenikov EU (2011), ki je potekal v sklopu Inštituta za ekonomske raziskovanja (IER).
Je soustanovitelj podjetja Chipolo d.o.o., katerega naziv izhaja iz imena izdelka, ki je postal uspešnica Kickstarter kampanje, v sklopu katere je zbral 300.000 $. Je odličen poznavalec socialnih omrežij, prav tako pa je njegova zasluga, da ima Chipolo premišljeno in dovršeno razvito distribucijsko mrežo po celem svetu. Njegova največja strast je tehnologija. Ta mu predstavlja izziv, možnost kreiranja nečesa novega, še nerazvitega. Temeljno vodilo njegovega dela je ustvarjanje inovacij, katerih skupni imenovalec je zadovoljstvo končnega uporabnika, kar pa je po njegovem mnenju mogoče doseči z uporabnostjo in privlačnim ter prepoznavnim designom. Tako kot je razvoj priljubljene družabne igre Activity za tablične računalnike na svojevrsten način polepšal naše zabave, tako je izdelek Chipolo v naša življenja vnesel prepotreben občutek varnosti, da so predmeti, ki so postali nepogrešljiv del našega življenja na nam poznanem mestu.

dr.sc. Robert Kopal

IN2data & Visoko učilište Algebra

Profesor visoke šole, znanstveni direktor podjetja IN2data d.o.o; prodekan za raziskovanje in razvoj na Visokem učilišču Algebra in vodja diplomskega študija Digitalni marketing, član upravnega sveta Visokog učilišta Effectus - visoke šole za finance in pravo; predavatelj na več visokih šolah v Republiki Hrvaški ter na CROMA EduCare programu (Hrvaško združenje menedžerjev in podjetnikov); objavil je deset knjig; avtor več poglavij v knjigah in več štirideset strokovnih in znanstvenih delih; voditelj in predavatelj na sto poslovnih in analitičnih delavnicah; oblikoval nekaj specializiranih informacijskih sistemov; certificirani trener iz področja strukturiranih analitičnih tehnik in analitičnega SW; član SCIP in ALEIA; član uredništva v International Journal of Economics & Management Sciences ter organizacije Global Journal of Technology and Optimization, predaval na veliko domačih in mednarodnih konferencah ter sodeloval in vodil več domačih in mednarodnih analitičnih projektov.

dr.sc. Leo Mršić

IN2data & Visoko učilište Algebra

Direktor IN2data d.o.o., članice IN2 grupe, vodja Katedre za upravljanje s podatki in analizo na visokem učilišču Algebra. Delovne izkušnje je pridobil pri zavarovanjih, financah, informatiki v menedžmentu; ima več kot 10 let izkušenj pri vodenju skupin/ podjetij, sodeloval je pri zagonu dveh start-up iniciativ; je aktivni sodni strokovnjak iz področja financ, računovodstva in informacijske tehnologije; je profesor na Visoki šoli financ in prava Effectus Zagreb (Upravljanje poslovnih tveganj) in na Visoki šoli za uporabno računalništvo Algebra Zagreb (elektronsko poslovanje); je soavtor in sodelavec za tri knjige in več znanstvenih in strokovnih del iz področja uporabnih metod poslovne inteligence v poslovanju; je član upravnega odbora HrOUG (Hrvatske ZDRUŽENJA Oracle korisnika), ZDRUŽENJA YES (Young Executives Society), Hrvaškega društva sudskih vještaka (HDSV).

dr.sc. Goran Klepac, RBA

Visoko učilište Algebra & Reiffeisen banka

Direktor strateškega razvoja v Raiffeisen Banki; profesor visoke šole, nosilec predmeta na več visokošolskih institucijah, vodja katedre za informacijske sisteme na visokem učilišču Algebra; konzultant v domeni razvoja inteligentnih sistemov in rešitev iz področja marketinga in tveganj, ki vključuje kombiniranje interdisciplinarnih področij in odkrivanje pravilnosti in vzrokov v strukturiranih in nestrukturiranih izvornih podatkih, in razvoj modelov kot so sestav zgodnjega opozarjanja, cross sellinga, up sellinga, segmentacije, itd.; autor in soavtor večjega števila knjig objavljenih doma in v tujini iz področja poslovne inteligence, data mininga in podatkovnih znanost-i kreditnih tveganj, ki se ukvarjajo z uporabo in razvojem novih konceptov in metod evolutivnoga računalništva, verjetnostnih modelov, ekspertnih sestav in metod napredne analitike in reševanje poslovnih problemov s poudarkom na podpori odločevanju; član uredništva mednarodnih znanstvenih revij: International Journal of computing and optimization, Global Journal of Technology and Optimization.

Milan Gabor

Viris d.o.o.

Milan Gaborje direktor in lastnik podjetja ViRIS, katerega primarna dejavnost je razvoj in varnost informacijskih sistemov. Pri svojem delu se nenehno srečuje z izzivi na področju informacijske varnosti. Ima širok spekter praktičnega znanja z različnih področij informacijskih sistemov, ki jih uspešno nadgrajuje z nenehnim izobraževanjem in izpopolnjevanjem, kar pa mu tudi omogoča kvalitetno svetovanje podjetjem ali drugim ustanovam. Prav tako aktivno sodeluje v raziskovalni in razvojni skupini v podjetju in pripravlja raziskovalne članke ter predavanja in delavnice s področja informacijske varnosti.

Jose Antonio Morales

Aurora Coworking

Jose Antonio Morales je podjetnik rojen v Peruju, ki živi v Sloveniji in posveča svoj čas učenju in delitvi svojih ugotovitev z drugimi. Uživa v podjetništvu in verjame, da je njegova pot k osebni rasti in pozitivnemu socialnemu vplivu. Jose je začel svojo poklicno življenje kot IT Pro, partner večkrat nagrajenega Microsofta. Njegova poklicna pot je zrasla iz tehnologije po dveletnem projektu, kjer je vložil svoj prvi patent za svetovalno manadžment podjetje v New Yorku. Odločil se je, da postane polno zaposleni podjetnik, podpira podjetništvo in uživa svojega življenja s potovanji in spoznavanji novih ljudi. Ustanovil je Aurora coworking, center za podjetja in podjetništvo v Murski Soboti, podeželskem mestu v Sloveniji, z namenom zagon skupnosti podjetnikov. Bil je tudi soustanovil dogodkov Fear & Fail in Lincoln Island Research Society.

Marko Balažic

Svojo izobraževanje začel na srednji in poklicni šoli v Murski Soboti. Od koder se je potem vpisal v Univerzo v Ljubljani. Trenutno končuje študij na fakulteti za računalništvo in informatiko. Veliko svojega časa posveča razvoju spletnih rešitev. Letos je sodeloval tudi v PKP projektu, kjer so razvijali spletno aplikacijo za podjetje Kolektor. S prijateljem sta junija izpeljala tudi VR projekt za Finski festival FLOW. Z avgustom letos je začel svoje pripravništvo v podjetju Proxima, kjer sedaj skupaj z ekipo razvijajo njegovo idejo, ki je zmagala na njihovem natečaju idej.

mag. Jože Marinček

Agito d.o.o.​

Mag. Jože Marinček je po končanem študiju na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani znanja nabiral kot asistent na fakulteti ter mladi raziskovalec na Inštitutu za matematiko, fiziko in mehaniko. Kasneje je kot svetovalec ter projektni vodja pridobil širok spekter praktičnega znanja z različnih področij informacijskih sistemov. Ima več kot 15 let izkušenj pri razvoju napredne programske opreme za slovenska in mednarodna podjetja, pri čemer je svoje zanimanje še posebej usmeril na področje napredne poslovne analitike – zbiranja, priprave, obdelave in predvsem interpretacije poslovnih podatkov. V podjetju Agito dela kot tehnični vodja projektov ter vodja področja poslovne analitike. Pridobljen ima certifikat »Microsoft Certified Professional«.

Tomaž Zaman

Codeable ApS

Tomaž je nekaj let preživel kot samostojni podjetnik - programer, preživljal pa se je z izdelavo spletnih strani in aplikacij za stranke z vsega sveta. Programiranja se je naučil sam, prav tako ravnanja s strežniki.
V podjetju, ki ga je ustanovil (Codeable), je zadolžen tako za razvoj produkta kot njegovo promocijo, zato se pogosto udeležuje konference in izobraževanj, kjer želi spoznati in izboljšati odnos uporabnikov do tehnologije.
Prosti čas preživlja z družino, teče, in skače s padalom.

Luka Perne

Microsoft d.o.o.

Luka Perne je tehnološki svetovalec za partnerje na Microsoftu, ki se ukvarja predvsem s sodobnimi cloud rešitvami. Njegova vloga je izobraževanje in ozaveščanje partnerskih podjetij na kakšen način lahko učinkovito uporabljajo servise v Azuru in drugih Microsoft oblačnih storitvah.

dr. Rok Libnik

Telekom Slovenije d.d.

Rok Libnik je vodja skupine produktnih vodij v Sektorju za marketing Telekoma Slovenije. Odgovoren je za celoten življenjski cikel produktov namenjenih poslovnim uporabnikom (od mikro do velikih podjetij). Med leti 2011-2013 je v družbi Avtenta deloval kot direktor Področja za produktno vodenje in marketing, kjer je bil odgovoren za upravljanje produktnega portfelja storitev v oblaku. Pred tem je zasedal različne vodstvene položaje povezane s trženjem produktov poslovnim uporabnikom.
Rok je doktor znanosti s področja telekomunikacij, doktorat je pridobil na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana. Pred tem je končal univerzitetni program na Fakulteti za elektrotehniko ter magistrski študij na Fakulteti za ekonomijo, Univerze v Ljubljani.

Lovro Šubelj

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani

Lovro Šubelj je docent na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Diplomiral je leta 2008 na Fakulteti za matematiko in fiziko in Fakulteti za računalništvo in informatiko ter doktoriral leta 2013 na temo analize velikih omrežij. Je avtor ali soavtor več kot petdeset znanstvenih prispevkov in patentov. Njegovo preteklo delo je bilo izbrano kot izjemen znanstveni dosežek v Sloveniji s strani Javne agencije za za raziskovalno dejavnost ter predstavljeno na uglednih mednarodnih univerzah kot sta Stanford in UCSD. Sodeloval je že pri številnih uspešno zaključenih raziskovalnih in razvojnih projektih v sodelovanju s podjetji Petrol, Celtra, Optilab, Iskratel in drugimi.

Matjaž Horvat

Mozilla Corporation

Matjaž je po maturi in diplomi v Ljubljani začel poklicno pot v tamkajšnjih startupih Zemanta, Vox.io in XLAB. Danes živi pod Lendavskimi goricami, od koder opravlja službo inženirja v Mozilli, znani predvsem po brskalniku Firefox. Ukvarja se z razvojem orodij za lokalizacijo, ki več sto milijonom uporabnikom omogočajo dostop do programske opreme v domačem jeziku.

Damjan Matičič

Koofr d.o.o.

Damjan je direktor podjetja Koofr, prejemnika nagrade startup leta 2013. Študij na Fakulteti za elektrotehniko je uspešno nadgradil z znanji s področja managementa. Svoje izkušnje je v preteklosti pridobival v različnih uveljavljenih računalniških podjetjih, predvsem kot razvijalec ter projektni vodja. V pestrem naboru projektov se je znašlo vse od področja pametnih vozil do upravljanja z električno energijo. Trenutno skrbi predvsem za vodenje in rast mladega podjetja, prodajo, uporabniško izkušnjo ter grajenje ekipe. Že vrsto let del svojega prostega časa posveča tudi humanitarni dejavnosti.

Andrej Kocet

In In d.o.o.

Andrej Kocet je sistemski organizator, svetovalec in projektni menedžer v podjetju In In d.o.o., Murska Sobota. Svojo izobraževalno pot je začel na Ekonomski šoli Murska Sobota in jo nadaljeval na Ekonomski poslovni fakulteti Maribor, Univerze v Mariboru, smeri Manegement. Andrej se je v času študija posvečal zbiranju podatkov, pretvorbo podatkov v informacije, procesi odločanja, sistemi za podporo odločanju, poslovno inteligenco in drugimi.
Ima več kot 10 let izkušenj na področju implementacij informacijskih sistemov in izobraževanjem uporabnikov na segmentu računovodstva, poročanja, financ, upravljanja s tveganji in projektnim vodenjem, primarno na trgih malih in srednje velikih podjetij v Sloveniji in jugovzhodni Evropi. V zadnjem času je Andrej posvetil veliko svojega strokovnega časa za raziskave poslovno inteligentnih sistemov, vizualizacijo in upravljanje s podatki.

Kristijan Pukšič

Kristijan Pukšič je soustanovitelj dveh tehnoloških podjetij. Trenutno je COO v podjetju Reveel Technologies Inc. (ZDA). Podjetje je razvilo in patentiralo sistem za razpoznavo slik ob enem pa brezplačno ponudilo iOS in Android aplikacijo s pomočjo katere lahko uporabniki pridobijo dodatne informacije o vsebini, ki so jo pravkar videli. Predstavljajte si, da gledate vašo najljubšo nanizanko in igralec ali igralka nosita sončna očala, ki so vam takoj všeč. Z Reveel aplikacijo preprosto poskenirate sliko na televiziji in takoj boste vedeli katera so ta sončna očala v nadaljevanju vaše izkušnje pa jih boste tudi lahko naročili in jih prejeli na vaš naslov.

Matej Golob

Tehnološki navdušenec s podjetniško naravnanostjo, prodajno vnemo in svetovalnim posluhom.
Teži (vam), da delate prave stvari - tudi s pravim namenom in razlogom - preden jih delate na pravi način.
Maratonec, ki povečuje hitrost učenja na poti od ideje do delujočega poslovnega modela.

Science business


Kontakt

Agencija Pira
Ulica Arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota
T: 00386 2 521 40 56
E: info@pira.si, info@science-business.eu

Začetek konference