Slovenia’s Business Conference

Konferenčne novice

 

Mednarodna konferenca prestavljena na začetek leta 2016

Murska Sobota, 24. 9. 2015 – Prva mednarodna konferenca Science & Business, ki naj bi potekala med 1. in 2. oktobrom, je prestavljena na začetek naslednjega leta. Agencija Pira bo v sodelovanju z RRA Mura konferenco organizirala 11. februarja 2016, namen pa bo prav tako predstaviti sodobne poslovno-informacijske rešitve.  

Preberi več

Kako do poslovnih odločitev?

Poslovno okolje v katerem delujejo podjetja danes postaja čedalje bolj kompleksno in spremenljivo. Organizacije čutijo čedalje večji pritisk, ki zahteva od njih hitre reakcije na spreminjajoče se okolje in inovativnost na področju njihovega dela. Tako postajajo podjetja čedalje bolj agilna in sprejemajo mnogokrat kompleksne strateške, taktične in operativne odločitve vse hitreje in vse pogosteje.

Preberi več

Kaj nam prinašajo glavni trendi v IKT?

Danes smo bolj povezani kot kadarkoli. Že leta 2008 je število naprav, povezanih v internet, preseglo število zemljanov, v zadnjih dveh letih pa je bilo ustvarjenih kar 90 % vseh podatkov, ki jih imamo na voljo. Ta trenda v IKT običajno označujemo kot komunikacijo med napravami (ang. machine-to-machine, M2M) ter ustvarjanje vse večje količine podatkov (ang. bigdata). 

Preberi več

Kakšen jezik govorijo vaši uporabniki?

Trije od petih Zemljanov ne uporabljajo interneta, zato število novih uporabnikov še vedno raste zelo hitro. V zadnjih petih letih se je povečalo za milijardo. Ena izmed značilnosti novih uporabnikov je tudi ta, da jih velika večina ne govori angleško. Po drugi strani je v angleščini na voljo dobra polovica vseh spletnih vsebin, drugi jezik po deležu pa je ruščina, ki je ni niti za 6 odstotkov.

Preberi več

Sodobna analiza velikih omrežij

Omrežja so prisotna na vsakem koraku. Primeri vključujejo spletna družbena omrežja, Supervizor, vodovod, pripadnost teroristov, sklicevanja med WikiLeaks depešami, odnose med strankami podjetja ter trgovanja med poslovnimi partnerji. V okviru konference bodo predstavljeni osnovni koncepti in pristopi sodobne analize velikih omrežij ter praktični primeri njihove uporabe.

Preberi več

Luščenje spletnih strani in praksa

Spletno luščenje podatkov, je v zadnjih letih postalo trend, ki ga uporablja veliko spletnih strani. V prispevku bo na kratko predstavljena sama teoretična ideja, ki jo razumemo pod besedo spletno luščenje. Nadaljeval pa bo avtor s predstavitvijo svojega projekta, ki temelji na agregaciji podatkov iz večih spletnih strani.

Preberi več

Znanost na področju varnosti? Misija nemogoče?

Danes nove tehnologije premagujejo uporabnika in tudi druge v IT svetu. Tehnologije, kot so Cloud, Big Data in internet so velike teme, ampak glede varnosti je potrebno še toliko narediti. Med predstavitvijo bodo izpostavljene vprašanja in dileme, ki so realne grožnje za naše vsakdanje življenje in se lahko tudi vmešajo v naša življenja. Na voljo bo tudi nekaj idej, ki bodo lahko pomagale poslovanju in tudi znanosti, da bi bili bolj učinkoviti pri prihodnjem sodelovanju.

Preberi več

Poslovanje v tujini

Kot kažejo izkušnje se pri poslovanju čez mejo pojavlja prav problematika razmišljanja lokalnih podjetnikov. Poznate, s kateri napačnimi predsodki se soočajo/te, kakšno cenovno politiko izbirajo. Avtor na konferenci konference bo izpostavil izpostavil nekaj rešitev s katerimi je tudi sam uspel lansirati uspešno mednarodno podjetje z več kot 15000 strankami, večina katerih prihaja iz zahodnih držav.

Preberi več

Vaše stranke

Podjetja, ki poslujejo s potrošniki, so pogosto razpeta med željo, da bi o svojih kupcih vedela čim več in bojaznijo, da bodo pri zbiranju podatkov preveč vsiljiva in bodo odvrnila stranke. Zato poskušajo iz obstoječih poslovnih podatkov razbrati, kakšne vrste strank imajo in na osnovi tega pripraviti poslovni in tržni načrt.
Vendar pa lahko profil stranke izdelamo z uporabo ekspertnega poslovnega znanja. Slednje bomo prikazali na konferenci na primeru storitvene dejavnosti.

Preberi več

Podatki in prodaja

Menite, da vremenske razmere vplivajo na vaše poslovne rezultate? Vaš prodajni oddelek kot razlog slabe prodaje pogosto navaja dež? Na predavanju boste izvedeli, kako v podjetju uporabljati Bayesovo mrežo, kako jo koristiti za analizo podatkov v realnem času in predvidevanje trendov ter kako zgraditi model, ki omogoča analizo odnosov 10 in več vplivov hkrati. Prikazali bomo več praktičnih primerov, kjer se bomo osredotočili predvsem na uporabne primere v maloprodaji in veleprodaji. Več na konferenci. Prijavnica: tukaj

Preberi več

Družbena omrežja v prihodnosti

Na primeru filma Petdeset odtenkov sive odkrijte kako You Tube, Facebook, blogi, Twitter in ostali vplivajo na trend in življenjski cikel izdelka v fazi napovedi vstopa na trg. Da, dobro ste prebrali, na predavanju boste izvedeli odgovore na vprašanja o percepciji in trendih lokalnega tržišča z zanimivimi ugotovitvami o novih izdelkih in navzkrižni prodaji prav na primeru omenjene hollywoodske uspešnice. Več na konferenci. 

Preberi več

Podatkovna znanost

V sistemu popolne osredotočenosti na kupca, kateremu smo danes priča, je podjetjem vedno težje upravljati odnose s strankami. Na eni strani se povečuje dostopnost informacij, ki so na voljo za stranko, medtem ko na drugi strani pa mora podjetje aktivno upravljati velik niz podatkov, da se zagotovi korak pred potrebami kupcev in se njim tudi prilagodi. Biti sposobni upravljati s podatki pomeni znatno tržno prednost. Več na konferenci SCIENCE AND BUSINESS (Sci&B).

Preberi več

Start-up in spin-off-i

Novoustanovljena podjetja z novim izdelkov ali storitvijo se lahko lotijo številnih metod prodaje in komercializacije svojih izdelkov. Veste, kako se lahko uspe na platformi Kickstarter?
In tudi po uspehi na platformi Kickstarter je pomembno, kako organizirati proizvodnjo in spletno prodajo nadgraditi s prodajo v fizičnih trgovinah po celem svetu. Vas zanima, kakšne so izkušnje uspešnih mladih podjetij? Prijavite se na konferenco.

Preberi več

Vabilo avtorjem

Vabimo vas, da svoja znanja, spoznanja in dosežke predstavite kolegom ter strokovni in širši javnosti v obliki prispevka na konferenci. Vsak prispevek pomeni tudi doprinos k vsebinski obogatitvi konference in hkrati priložnost za osebno afirmacijo ali promocijo lastnega znanja, zato vas prisrčno vabimo k sodelovanju. Več: tukaj

Preberi več

Kjer se srečata znanost in podjetništvo

Kako lahko znanost pripomore v podjetništvu dosegati več, nekaj novega in drugačnega? Naš namen je združiti znanost in podjetništvo na stičišču držav Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske ter poudariti pomembnost sodelovanja teh dveh svetov. Vabimo vas, da se nam v oktobru pridružite na 1. mednarodni konferenci Science & Business, ki bo potekala v Radencih.

Preberi več

Science business


Kontakt

Agencija Pira
Ulica Arhitekta Novaka 9
9000 Murska Sobota
T: 00386 2 521 40 56
E: info@pira.si, info@science-business.eu

Začetek konference